top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEva Noort

Winterslaap

The good stuff seems to happen when you’re on a detour – Van WijckEen goede collega stuurde mij bovenstaande songtekst van de zangeres Van Wijck, nadat ik hem had toevertrouwd dat ik momenteel maar wat aanklooide in mijn werkende leven. Ik weet niet of het door dit liedje kwam, maar toen ik op de moestuin de velden winterklaar aan het maken was, kon ik me er ineens aan overgeven. Alles is of gaat in de pauzestand.

Geen etentjes, geen culturele activiteiten, geen feestjes, geen plannen maken. We blijven thuis en wachten tot het coronavirus uitgewoed is. De winter nadert. De blaadjes vallen. De natuur neemt rust.


Dit is het ideale moment om je loopbaan in de pauzestand te doen. Even toegeven aan de leegte. Niet recht op je doel af, niet om je heen kijken naar betere opties, geen cursussen volgen om je verder te ontwikkelen. Geen ontwikkeladviestraject opstarten. Ga braakliggen, opslomen, spinnen als een poes die in de vensterbank ligt. Alleen maar op de automatische piloot draaien. Of zelfs een tijdje zonder werk zijn.


Misschien ben je net als ik een bezig bijtje en word je onrustig van stilstaan en gebrek aan perspectief. Wellicht vind je dat je juist nu een baan moet zoeken, klanten moet werven voor de post-coronatijd of eindelijk eens die stapel vakliteratuur moet doorspitten. Tja, dat is ook waar. Het is net zo goed waar dat je van slag mag zijn en onrustig mag zijn als je je baan kwijt bent geraakt door de coronacrisis.


Soms is het tijd voor niets.


Goede dingen gebeuren veelal op een zijpad, in de tussenpoos, in de rust. Als ik de velden op mijn moestuin een aantal maanden met rust laat, gaat het broeien in de grond en dan barst daar in het voorjaar nieuw leven uit.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page