top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEva Noort

Goede voornemens voor je loopbaan

Bijgewerkt op: 6 jan. 2019


Pssst. He jij daar. Ja jij! Wordt het niet eens tijd? Om meer balans te vinden tussen werk en privé? Voor jezelf te beginnen? Een nieuwe loopbaan uit te stippelen, of een opleiding te volgen?


Het suddert al een tijdje bij je. Je bent niet helemaal tevreden, maar weet ook niet goed wat je wel wilt of hoe je dat tot stand moet brengen. Je vraagt je af of het wel verstandig is om een andere weg in te slaan. Maar tijdens de bezinning bij de kerstboom heb je bedacht dat het nu toch echt tijd wordt voor verandering. En je staat niet alleen in je voornemen. Tien procent van werkend Nederland heeft het voornemen om in 2019 van werk te veranderen, dertig procent wil een opleiding gaan volgen en nog eens een kwart wil hogerop komen in zijn loopbaan (nieuwjaarsonderzoek BeFrank).


Veel goede voornemens zijn eind januari al in de vergetelheid geraakt. We worden opgeslokt door de dagelijkse beslommeringen en drukte. Hoe zorg je dat je goede voornemen omzet in acties?


Bij het licht van mijn kerstboom las ik Een jaar voor jezelf van Mira Kirshenbaum. In het boek beschrijft Kirshenbaum hoe je de tijd kunt vrijmaken om uit te vinden wat je echt wilt met je leven. Een heel jaar lang, zonder dat je er een sabbatical voor hoeft te nemen. Het principe is eenvoudig: je geeft jezelf een jaar om iets te doen wat je altijd al hebt gewild, of het nu om een grote uitdaging gaat of simpel om het opladen van je accu.


Gun je jezelf een jaar om te ontdekken wat je wilt met je werkzame leven? Soms heb je daarbij even een zetje nodig van iemand anders.

Ik wens je een heel mooi 2019!

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page