top of page

Traject ontwikkeladvies binnen stap budget (gratis)

Allereerst complimenten dat je de touwtjes in handen neemt en op zoek gaat naar mogelijkheden om je loopbaanmogelijkheden te vergroten! 

Doel traject

Een nieuwe loopbaanstap maken kost best wat energie en is niet altijd vrijwillig. In het ontwikkeladviestraject doe ik mijn uiterste best om te zorgen dat je in de eerste plaats op verhaal kunt komen. Daarnaast is het mijn doel om jou een advies te geven dat past bij je wensen, kwaliteiten en motivatie en dat tegelijk rekening houdt met je kansen op de arbeidsmarkt. 

Onderdelen traject

1    Als eerste stap in het traject breng ik je loopbaan en je levensloop in kaart. In je levensgeschiedenis zitten namelijk vaak aanknopingspunten voor een volgende loopbaanstap, maar die jezelf niet goed ziet of uit het oog bent verloren. Vanuit je levensverhaal maak ik een overzicht van je kwaliteiten, motieven en (voor)waarden voor werk. Daarnaast vul je een arbeidsmarktscan in om je baankansen in kaart te brengen.

2    Aan de hand van deze informatie ga ik opzoek naar een aantal kansrijke functies die passen bij jouw profiel en breng in kaart of en welke omscholing/bijscholing daarvoor nodig is. Het ontwikkeladvies bestaat dus uit meerdere opties, die variëren qua verwantschap aan je eerdere functie(s). Ik maak hierbij gebruik van actuele arbeidsmarktinformatie zoals rapportages van het UWV. 

3    Het ontwikkeladvies krijg je op papier uitgereikt en ik licht het advies in een gesprek toe.

4    Ten slotte maken we een plan van aanpak om te bepalen hoe je na het traject concrete stappen kunt nemen om de verschillende opties met elkaar te vergelijken en tot een keuze te komen.

Let op: deze subsidie voor ontwikkeladviezen binnen het stapbudget is alleen beschikbaar voor mensen met een opleidingsniveau t/m mbo niveau 2. Je komt als deelnemer dus alleen in aanmerking als je geen opleiding hebt of basisonderwijs, vmbo, mbo 1/ mbo entree of mbo 2 hebt afgerond. Voor meer informatie over de subsidieregeling klik hier.

Particulier? Je kunt vanaf 1 december 2020 in aanmerking komen voor subsidie, waardoor je dit traject gratis kunt doorlopen. Ik vraag de subsidie voor je aan, zie werkwijze.

 

Uitbreiding van het ontwikkeladviestraject is mogelijk: 75,- euro excl. btw per vervolggesprek

Werkgever? Een traject is maatwerk en bestaat uit een plan van aanpak voor de werknemer. Op basis hiervan ontvangt de werkgever een offerte.

bottom of page